Selasa, 28 Januari 2014

The Place : Ana Ikan Bakar Petai

Siti Nurfariha | 10:03 PTG | 0Comments |
Actually dah lama gila entry ni terpendam dekat draft, tak tergerak tangan ni nak menulisnya , sedihkan?! nampak tak kita ni pemalas menaip muehehe..

Okey! dah siap edit entry ni, and PUBLISH!
.
.
.


Ni antara tempat yang famous dekat bangi, bukan dekat bangi je serata dunia dah tau kot pasal kesedapan Ana Ikan Bakar Petai ni. First time kita makan sini masa bulan puasa 2012 dulu lama gila noi. Kalau korang datang bulan puasa make sure kena tempah awal-awal untuk booking sebab kalau lambat comferm kempunan lah nak makan dekat situ, kalau weekend pun selalu je penuh dekat sini padan dan mampat orang dekat Ana Ikan Bakar Petai

Harga dekat sini okey, tak mahal dan tak murah, okey lah! dan berbaloi lah! sebab ikan ikan dan makanan lain semua fresh fresh. Korang boleh pilih sendiri ikan/udang/sotong dan lain lain pilihan dengan citarasa masakan korang.

boleh pilih nak ikan/sotong/kerang/udang untuk hidangan makan korang


Ni antara menu yang kita makan hari tu
Udang butter prawn
*kita tak suka sangat masak ni, cepat muak*

sayur wajib ada! 

Kegemaran amir, udang goreng tepung

And the last ikan bakar petai
(tak ada apa special pun cuma campur petai je dekat perencah ikan ni, but not bad)


Opsss, gambar tomyam tak ada pulak, korang semua tau kan rasa dan bentuk tomyam macam mana?hehehe.

Untuk sesiapa nak terjah! googel maps alamat ni ok 
;-)


Lot 2991, Persiaran Kemajuan, (Bersebelahan Balai Bomba BB Bangi),  
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor 
019-217 7668 ‎ 
Business Hour : 5:00 pm – 12:00 am

Tiada ulasan: