Rabu, 26 Oktober 2011

. Tutorial - cursor comel comel

Siti Nurfariha | 6:39 PTG | 0Comments |
Hari ini ieyha nak ajar lagi sekali macam mana nak letak cursor dekat blog, sebab ramai sangat dah tanya, actually senang je tuto ni, dan kelebihan adanya cursor di blog anda adalah dapat menCOMELKAN blog anda, so bila orang datang blog anda akan rasa teruja wwwooo hebat!kikikiik

Cara SATU 
1. Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Buka SINI pilih yang mana korang nak,then  Copy dan Paste dekat HTML/JavaScript. 
3. Save dan tengok hasilnya.

korang pilih lah apa yang korang nak, tapi pilihan dia tak banyak okeh. tapi kalau korang nak buat cursor sendiri korang boleh tengok tuto nih DESIGN CURSOR SENDIRI
Cara DUA

1. Korang cari code cursor yang korang suka ;) Cari dekat SINI
Peringatan ! Yang "Animated" hanya untuk Internet Explorer!
2. Korang copy URL Code Cursor tuh  ! 
Then , korang PASTE Url tuh  ,dekat dalam code dekat bawah yang ieyha tunjukkan ini ;)
<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style>
<a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
3.Then , Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScriptdan Paste Code atas ni dekat Html/JavaScript ok ?

4. Korang boleh tukarkan  
# URL ICON dengan link cursor kegemaran korang la (pastikan kedua-dua link cursor yang sama ).# LINK BLOG KORANG tukar link blog korang.# Kepada sesiapa yang pening kepala nak cari cursor cantik-cantik boleh pergi SINI

Sila masukkan code di bawah entry sebagai tanda credit, selepas anda mengcopy paste segala tutorial saya.
Credit By <a href="http://sitinurfariha.blogspot.com/p/tutorial_07.html">IEYHA</a>

Tiada ulasan: