Jumaat, 28 Oktober 2011

. Tutorial - Cepatkan loading blog

Siti Nurfariha | 2:37 PG | 0Comments |
korang tenshion tak?sakit hati tak bila pergi blog orang tapi lambat loading. lepas tuh tenshion sangat lambat betul nak buka page orang tu mesti korang terus (x) je kan!?, jadi hari demi hari orang akan malas nak buka page korang sebab lambat sangat, kalau blog yang tak berat maybe cepat je, tapi kalau dah banyak sangat gadjet segala apa dalam blog sure sura blog akan jadi berat kan?. so untuk mengelak kan dari orang (x) je blog korang, ieyha nak bagi tuto cepatkan loading. so trafic korang akan tinggi
>____<
senyum senyum kambing dulu
1)design>add gadget>HTML/javascript
2)copy code dibawah dan paste dalam HTML/javascript
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"><script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script><script type="text/javascript">jQuery(document).ready(function($){if (navigator.platform == "iPad") return;jQuery("img").lazyload({effect:"fadeIn",placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"});});</script>

3)save!
cara nie agak berkesan untuk cepat page korang loading cepat sikit daripada dulu..
SAID: page ieyha cepatkan loading!?

Sila masukkan code di bawah entry sebagai tanda credit, selepas anda mengcopy paste segala tutorial saya.
Credit By <a href="http://sitinurfariha.blogspot.com/p/tutorial_07.html">IEYHA</a>

Tiada ulasan: