Jumaat, 28 Oktober 2011

. Tutorial - Copyright blog

Siti Nurfariha | 12:07 PTG | 3Comments |
double klik untuk tumbesaran!

suka suka suka! sebab kali ni ieyha berjaya buat copy right sendiri. dan setakat ni tak pernah lagi request minta tuto dekat siapa siapa ehhhe, see? print screen tuh ieyha nak minta tuto dekat farah, sebab ieyha nak buat copy right yang ada link ieyha, lepas godek godek sendiri code. ieyha tak jadi minta tolong dia

=.= 
ngeh ngeh ngeh
macam ieyha cakap lah kan dekat tutu sebelum ni, kita punya code mungkin berbeza so cara nak masuk kan code tuh pun lain. kena pandai godek godek. akhirnya setelah bertahun godek godek berjaya!, so ieyha nak ajar korang macam mana nak buat copyright yang ada nama korang then bila klik akan pergi ke blog korang.

said: kebanyakan blogger yang buat tuto copyright tak ada masuk kan cara untuk link kan nama. 
double klik untuk tumbesaran
copyright :yang bawah sekali tuh
1. Sila sign in blogger > Dashboard > Design/Layout > Edit HTML >Tick Expand Widget Template.
2. CTRL + F cari code ni </body>
3. Dah jumpa code itu...sila COPY code ni
<div><center>Template Edited by <a href='URL BLOG KORANG'><b>NAMA KORANG</b></a>| All Rights Reserved And Protected |</center></div>

note: semua tulisan warna biru tu korang boleh ubah :)
untuk guna tuto ieyha ni sebagai tuto di blog korang atau nak amik code code ni sila kreditkan kepada ieyha ok!
Sila masukkan code di bawah entry sebagai tanda credit, selepas anda mengcopy paste segala tutorial saya.
Credit By <a href="http://sitinurfariha.blogspot.com/p/tutorial_07.html">IEYHA</a>