Khamis, 28 Ogos 2014

Diy Card Untuk Yang Tesayang :-)

Siti Nurfariha | 12:40 PTG | 2Comments |
Tak tau nak bagi apa untuk yang tersayang? Meh kita nak share idea dengan korang. Biasanya kalau nak hadiah yang cepat dan mudah kita pergi beli dekat kedai je kan. Tapi cuba kita buat kelainan sikit contohnya benda paling senang home made card sendiri. La ni macam dah tak masuk akal je nak bagi bagi kad apa semua kan? Sebab teknologi dah super duper canggih! Nak wish birthday pun post je dekat facebook tak pun instagram tak pun twitter tak pun whstapp  *emmm apa lagi applikasi  lain?* kiranya kalau pakai kad kad ni macam dah tak di hargai lah.

Tapi sebenarnya kad nil ah benda paling kita hargai sebab kita boleh simpan elok elok dank ad yang di buat sendiri nilai dia lebih tinggi. Ingat buat kad ni seminit dua minit ke? Bila kita diy card sendiri perasaan kasih dan saying tu lebih melekat dekat kad tau, alaaa sama juga kalau kita masak ikhlas mesti orang yang makan rasa sedap kan? Macam tu juga card bila kita buat sendiri orang yang terima tu akan menghargai dan akan bertambah tambah saying dengan si pembuat card.

So jom kita belajar cara buat card yang comel comel dan menarik :-

Follow je video bawah ni, senang je tak susah pun. Kalau susah pun untuk orang tersayang juga kan !

pop up Balloon card

3D Flower POP UP Greeting Card

Pop Up Card

-Selamat Mencuba-

2 ulasan:

Mime MF berkata...

lahai creative nya....comel plak tuh! >.<

siti nurfariha berkata...

boleh lah mime cuba!@Mime MF