Khamis, 14 Jun 2012

. Tutorial - Center kan header

Siti Nurfariha | 1:13 PTG | 3Comments |
tengah tengah buat tutorial masukkan code dalam entry tadi kawan kita sms, dia minta kita buat tutorial nak centerkan header. sebab kadang kadang korang punya header tak kan center dengan betul. jadi korang perlu lakukan step ni. untuk dapatkan header yang center dan tersusun kemas hehehe
 
Step 1:
pergi kat Dashboard > Design > Template Designer > Advance > Add CSS

Step 2:
Masukkan code ini
#header-inner img {margin: 0 auto !important;}
#header-inner {text-align:center !important;}
 
Step 3:
Tekan apply.. siap :-)

3 ulasan:

fatin athirah kamal berkata...

akak punya header cantik .. saya suka .. saya nak buat header yang ada gambar saya dan transparent tp tak pandai =(

ستي نور فريحة berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ستي نور فريحة berkata...

@fatin athirah kamalkalau akk, memang akk edit hentam2 xsecntik ni,,hehe btw akk tempah dekat sini. murah je:)http://www.azhafizah.com/