Khamis, 14 Jun 2012

Tutorial - Masukkan code dalam entry

Siti Nurfariha | 1:04 PTG | 0Comments |
Selamat tengahari semua ? okey kali ini ieyha nak ajar korang macam mana nak meletakkan code/html ke dalam entry. tutorial kali ini sangat senang untuk di fahami.
okey. tanpa buang masa, mari ikut tutorial ieyha ni. :-)
Step 1 : click di sini yea then dia akan keluar 1 box.                          
Step 2 : Masukkan code/html yang korang nak masukkan. then, click pada Encode.
Step 3 : Bila dah click button Encode, automatik akan bertukar code/htmlny
Step 4 : Copy & Paste kan code tersebut ke dalam entry yang nak dipostkan. before that, preview dulu baru save.
Step 5 : Siap !

kalau tak faham tanya ye
>_____<

Tiada ulasan: