Jumaat, 15 Jun 2012

. Tutorial - Cara nak delete Malware dalam blog

Siti Nurfariha | 10:52 PG | 0Comments |

Dulu blog kita pun pernah kena serang dengan Malware ni..Memang menggelabah lah kan, menjejaskan reputasi belog kita jerk :p
Yela, kalau blogger baru, bile tengok warning malware ni mesti dah tak nak visit blog kita..
Tapi lepas kita test and cuba rupanya cara nak delete Malware, senang jer pun..

dekat bawah ni adalah tips-tips nak delete Malware dalam blog
Delete semua link bloglist dekat blog
Clearkan semua history dalam browser yang korang guna. 
Scan secara online 
Download Malwarebyte's Anti Malware.
Tips yang pertama dan kedua adalah wajib harus dan sunat..


Okey Bye 

Tiada ulasan: