Khamis, 21 Jun 2012

.Tutorial - Background Dalam Entry

Siti Nurfariha | 9:23 PG | 2Comments |

"HA! NI LAH BACKGROUND DALAM ENTRY YANG KITA CAKAP KAN"

AMARAN : code ini akan berfungsi dalam Edit HTML bukan Compose dalam posting korang..so sila taip post korang dalam format Edit HTML
step 1
korang boleh cari background untuk entry korang di SINI pilih mana yang berkenan dan upload dalam photobucket
step 2
dapatkan direct link dekat photobucket dan copy direct link tu.
step 3 
dah copy then pastekan sebelum entry korang, korang boleh pilih entry mana korang nak letak background nie.
bila dah siap semua step 1 & step 2 korang taip entry korang seperti biasa, bila korang nak letak background korang just copy and paste code dibawah ini

<div style="background:url(URL BACKGROUND) repeat;" >
TAIP ENTRY DI SINI
</div>
kalau tak faham tanya ye.
:-)
Bye Bye

2 ulasan:

Ety berkata...

thank you dear. ety datang refer tutorial kat sini :D

ستي نور فريحة berkata...

@Etyok dear