Selasa, 24 April 2012

Tutorial - Shoutbox Yang Cool Untuk Blogger

Siti Nurfariha | 10:23 PTG | 2Comments |
Hai!selamat malam korang
>_______<


sekarang ni shout mix dah tak boleh guna kan? so kita nk suggest kan dekat korang, baik korang log in atau buat minatang kat bawah ni untuk tinggalkan jejak korang:)
simpel je kan benda ni

nama benda ni FIBOX. fibox ni memang best untuk korang letak dekat sidebar korang, kalau orang nak blogwalking pun rasa senang je nak tinggalkan jejak, lagi pun fibox ni ringan tak de lah nanti blog korang jadi berat.

so kita ajar korang macam mana nak daftar benda ni ok. kalau tak tau pape ke tanya tau.

1. Buka www.fibox.ws, kemudian klik pada Sign Up 


2. Masukkan email address dan password. Tick pada term of service kemudian klik continue 


3. Notification mengatakan activation email dihantar kepada emial yang korang daftar. 


4. Buka email dan klik pada link yang diberi.


5. Pengesahan bahawa akaun korang telah diaktifkan.


6. Login akaun korang, dan untuk kali pertama korang login korang akan diminta untuk create nama untuk shoutbox  korang .


7. Daripada dashboard, korang boleh tetapkan setting yang korang kehendaki


8. Copy code yang diberi dan paste ke dalam ruangan HTML/javascript blog anda.

9. Save dan lihat hasilnya.:)


Tambahan:
Selepas pendaftaran,korang juga boleh login guna akaun facebook korang tau.


Selamat mencuba
BYE!!!

2 ulasan:

Detective Fiqa berkata...

amboii kemain panjang lagii hehehe

ستي نور فريحة berkata...

sekali sekala lah fiqa:)