Isnin, 26 Disember 2011

. Tutorial - Transparent YouTube (paling mudah)

Siti Nurfariha | 8:32 PTG | 0Comments |
lama dah kan ieyha tak buat tuto blog! so malam ni ieyha nak share dengan korang macam mana nak buat youtube transparent boleh lah tepek dekat blog agar nampak kemas..

Cara yang paling senang nak jadikan youtube player tuh transparent :

1. Search lagu yang korang nak dekat Youtube
2. Copy URL.


3. Open this web.
4. Paste URL dekat box yang disediakan.


Merah: URL youtube.
Oren: Saiz depends kat korang lah nak besau ke kecik.
Coklat: Letak #FFFFFFF untuk transparent. Kalau nak colour lain pon boleh jeh.

5. Preview. Kalau okay baru klik getcode. 
6. Ambil code yang dekat kotak hitam tuh tau. kalau tak boleh mybe lagu korang problem dan cuba lagu lain ye


7. DONE !

Tiada ulasan: