Khamis, 27 Oktober 2011

. Kek Buat Yang Tersayang

Siti Nurfariha | 9:21 PTG | 2Comments |
. hohohohoho ieyha baru je lepas buat kek choclate moist nih, ni kali ke dua buat kek choclate moist. sementara tunggu kek masak update blog dulu kikiki, actually memang saja nak buat kek hari ni sebab esok dah nak balik office, duduk office seminggu. 

so malam ni rajin sikit nak buat kek sebab esok boleh bagi mr.ngok ngek rasa, sebelum ni ieyha buat kek dia tak dapat rasa cuma dapat tengok kek dekat web cam je huhuhu, time tuh kita orang web cam ieyha makan depan dia sampai dia kata dia terliur, kesiyan kan dia. sebagai isteri yang solehah ecehceh! saya buatkan kek untuk suami tercinta sila tahan muntah anda.

ieyha nak share sikit lah dekat korang, actually nak buat kek ni senang je, kalau tak cukup bahan pun tak apa kita boleh gantikan dengan yang lain, contohnya lah kan, untuk topeng kek ieyha tak guna pun choclte masak sebab tak ada, so ieyha gunakan choclate minuman jenama TESCO, harap maklum jenama TESCO kalau milo tu kelas lah sikit kan heheehh tapi jangan risau kek anda tetap menjadi dan tetap mooiissst giler. 

dan lepas tuh kan nak buat kek choclte ni elok guna telur gred A, tapi kalau tak guna telur gred A pun tak apa, janji telur kikikiki.

kalau nak ikutkan buat kek ni tak perlu pun ikut sebiji sebulat dalam resepi kalau dia kata 10 cawan gula kita pun letak 10 cawan gula, oooii habis tuh kalau suami aku kencing manis, habis lah dia bermanis manis dia. ha sebab tu lah ieyha cakap tak perlu ikut resepi sangat, kalau dalam rumah korang tuh berpenyakit baik kurangkan manis, sebab apa kek dia dah manis dan tambah lagi topeng dia mesti semua manis kan. kurangkan gula okeh.

tapi dekat sini ieyha nak tekankan bagi korang yang baru nak cuba resepi kek choclate moist ni, better korang ikut sebiji sebulat dalam resepi, kalau menjadi korang boleh lah oter untuk resepi akan datang, lepas tuh korang boleh lah kembang kempis buatkan kek ni untuk boyfriend korang ke mak mertua pun boleh untuk amik hati. kalau korang nak datang rumah ieyha belajar buat kek ni pun boleh 

nanti ieyha sambung lagi tau, next entry ieyha akan share resepi kek choclate moist ni, tunggu tau

>_____<
excited tunggu kek masak

eh#korang jangan lupa ya join contest MYBIRTHDAY
klik SINI. hadiah menarik wwwooo!

2 ulasan:

lynda berkata...

weee..mesti d\sedap !

ستي نور فريحة berkata...

cuba lh rsepi ieyha :)