Selasa, 10 Julai 2012

Excel pun sehebat photoshop !

Siti Nurfariha | 4:21 PTG | 6Comments |
Hoyyeeah! Dah siap banner link yang baru hikhikhik. Penat gila buat minatang ni. Kita tak reti guna photoshop Cs3,4,5,6,7,8,9 ke bagai tuh lah. Kita Cuma reti guna software yang cikai-cikai je. Tak guna phoroshop pun kita mampu edit lawa sebegini kan?! (^_^) Hehehe serius kita tak guna photoshop pun untuk edit belog ni. Dan untuk header tuh kita tempah dekat kawan bloger.

Kita berjaya hasilkan banner belog dengan haya menggunakan excel sahaja.eeerrrm Microsoft excel. Percaya tak excel pun sehebat photoshop ! (-.-") 
Photobucket

Kalau dulu banner belog kita yang merah ada love love ni, tapi sebab URL blog dah tukar kan so kena lah tukar banner belog yang baru. Nak tempah dekat orang mahal. Lebih baik buat sendiri. (-.-") Hasilkan dari tangan sendiri kan. Lagi pun senang je buat benda ni. Kalau tempah dekat blogger lain mesti habis dalam sepuluh ringgit. Kalau sepuluh ringgit tuh buat beli makanan kan best lagi pun macam macam boleh beli hehehe(-.-") 

Photobucket
cuma kita puna editing tak kemas sikit lah..heheh

Kalau ada masa nanti kita ajar eik buat baner, doodel guna Microsoft Excel
(^__________^)
Microsoft Excel Yang Hebat Dan

 Superb Seperti Photoshop

6 ulasan:

eyjalukman berkata...

wahh okaylahh tu . dpt buat sikit2 kan . boleh share t :)

sedutzone berkata...

Mee ni nampak sedap... bismillah... makan dulu yer...

keyboardkecik berkata...

@eyjalukmaninsyallah;-0

keyboardkecik berkata...

@sedutzoneamboi makan sorg je kan,,hehe

GlamFather berkata...

emang bisa ya buat banner dari Excell?

keyboardkecik berkata...

@GlamFatherBIASA LAH SIKIT2..HEHEH