Isnin, 24 Oktober 2011

. Tutorial - timbang berat blog

Siti Nurfariha | 12:57 PG | 0Comments |

Terasa blog korang berat?. Nak ringankan blog?. Blog yang berat sememangnya menyebabkan loading time menjadi lama dan secara tak langsung membuatkan visitor yg datang blog kita bosan sebab lama menunggu. Bila blog lambat nak loading, trafik pon kuranglah kan sbb org dah bosan nak menunggu. Last last tekan je butang pangkah tu....


Kat sini nak berikan korang satu software untuk korang timbang berat blog. Biasanya berat yang paling ideal bagi blog ialah di bawah 100kb. Kalau dah terlebih tu pandai pandai lah buang mana mana widget yang menyemakkan mata dan menyebabkan blog jadi lambat. 

Klik kt sini untuk timbang blog korang.

Credit to :IEYHA

Tiada ulasan: