Selasa, 25 Oktober 2011

. Cekodok Pisang! Yummy yummy

Siti Nurfariha | 6:30 PTG | 2Comments |
wwwuu wwwuuu sedap wwwoo petang petang macam ni makan cekodok pisang + air tea 'o' panas, pergh! terliur tak korang ehehheh. menu minum petang hari ni ialah cekodok pisang! yummy yummy.

tadi time tengah tengah edit blog, mak ieyha suruh buat minum petang, so apa lagi pergi lah buat, tengok dekat dapur ada banyak sangat pisang, so apa lagi baik buat cekodok pisang je kan nanti kalau biarkan pisang tuh busuk pulak kan, so kalau korang tak pernah duduk dapur dan nak tau cara buat cekodok pisang meh sini ieyha ajar korang okeh.

bahan bahannya
pisang
tepung gandum
gula

cara caranya
lenyekkan pisang (kalau malas lenyek belenda je) dan tambahkan sedikit gula
kemudian masukkan tepung gandum sehingga adunan menjadi sebati, tapi pastikan tepung gandum korang tidak terlalu banyak, kalau banyak nanti cekodok jadi keras.
bila dah siap korang boleh lah goreng cekodok pisang tu

p/s: ieyha guna pisang berangan tau, pastikan api dalam keadaan sederhana
untuk lenyek letak pisang di dalam bekas


pisang yang telah di lenyek



siap untuk di makan
Selamat Mencuba
>___________<

eh#korang jangan lupa ya join contest MYBIRTHDAY
klik SINI. hadiah menarik wwwooo!

2 ulasan:

Belleza~ berkata...

salam dik. hm sorry terpaksa tinggalkan comment sbb taktahu nk inbox mcm mana. boleh tak remove kan akak dari jadi admin kt adik punya blog fanpage sbb akak dah try tp mintak password pulak. nama suraiza shaari. really need you to remove me. thank you so much.

ستي نور فريحة berkata...

akk jd admin page yg mana?bagi link