Jumaat, 12 Jun 2015

Enggagment Day - Kek Hantaran, Floral Wreath Buttercream Cake

Siti Nurfariha | 1:41 PTG | 1Comments |
Salam Jumaat.

Hari ni nak share dengan korang tentang hantaran kek bertunang, yang bertemakan flower gitu. Kita suka kan sesuatu yang cute, gurly dan lembut-lembut je benda tu bila tengok, so cepat-cepat googel design kek untuk hantaran! kek pun nak googel bagaikan?, actually kek ni tak seperti apa yang kita nak, tapi di sebabkan dah dapat, dan dah oder pun so terima la seadanya, malas nak fikir nak cari kek lain ke apa so proceed untuk bagi pihak lelaki kek ni.

Red Velvet Floral Wreath Buttercream Cake

Mula-mula ingat nak beli secret receipe je, tapi fikir balik selalu sangat makan secret receipi tu. Memang la kek SR tu sedap tapi design kek so-so je, kalau kek yang dari bakery biasa pun sedap plus ada design lelawa kan walaupun harga mahal lagi dari SP. So keputusannya kita oder kek yang bertemakan Floral Wreath Buttercream Cake. 

Disebabkan pihak lelaki datang dari jauh so kita prefer Floral Wreath Buttercream Cake, dia tak mudah cair plus bila tengok je kek ni sejuk biji mata, lawa! hahaha. kalau dalam kereta tu mesti berebut-rebut orang nak pegang kan kekeke.

Untuk info harga kek jenis floral wreath buttercream cake ni memang mahal ya RM180 ke atas,Kalau ada bakery bagi harga murah tu kira rezeki la kan. 

  
Sepatutnya kek hantaran kta akan dapat macam dalam gambar ni,
 tapi dapat lain pulak

 
Ini lah kek hantaran untuk pihak lelaki, Dorang cakap sedap

Ok, sampai sini je review untuk kek hantaran.

:-)




1 ulasan:

Izz Latif berkata...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@zalora.com.my jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!